Zonnen, zoemen en zwermen

Dit weekend, eindelijk die lang verwachte warme dagen. wat hebben we dit jaar lang in de (betrekkelijke) koude gezeten! Maar nu scheen de zon volop en konden we van de warmte genieten. Op de Grietmarkt te Amerongen, waar we zaterdag met een kraam vol producten stonden, en in de tuin, die tot een zee van groen is omgetoverd.

En dan ineens, wat een wolk van gezoem………! Het geluid volgend blijkt er een zwerm bijen door de tuin te gaan, ontsnapt uit een van de bijenkasten! De bijen, die de oude koningin volgen, zwermen met honderden een bepaalde richting in. Tot ze opeens aan de rand van de tuin, op een wilgenboom landen, en blijven hangen. En dan ook letterlijk hangen; als een grote tros bijen lijkt de stam van de boom ineens een bewegend levend wezen geworden. Het gezoem wordt minder, de bijen, inmiddels grotendeels geland, hebben een tijdelijke rustplek gevonden. Wat een indrukwekkend schouwspel!

De imker wordt gewaarschuwd, en die weet later, met behulp van de doos die wij er zelf al onder gezet hadden, waar ze zelf al in begonnen te kruipen, het volkje weer te vangen.

Al met al een mooie en heel bijzondere lentedag!