Activiteiten

Belevingstuin

Een tuin waar het goed toeven is, waar je kan genieten, waar je tot rust kan komen en je bewust kan worden van al die vogelgeluiden, de warmte van de zon. Een tuin ook waar je ontsnapt uit de hectiek van het dagelijks leven, waar je je kan overgeven aan het “zijn”, het bewustzijn van jezelf, je omgeving. Het beleven van de tuin kan op diverse manieren. Naast het ervaren van de rust, kun je er ook actief aan de gang.

Zelfplukdagen

In het oogstseizoen, gemiddeld van eind juni tot half september is de tuin op dinsdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur open voor zelfpluk. De plukken van fruit, het binnenhalen van de oogst is een soort oerervaring die we iedereen zouden gunnen. U kunt fruit komen plukken voor uw toetje, maar het kan ook in grotere hoeveelheden bijv voor het maken van jam. U plukt in emmertje die ter plekke aanwezig zijn, vervolgens wordt het geplukte fruit gewogen, betaald. Het is handig om zelf bakjes mee te brengen om het geplukte fruit mee in naar huis te nemen. Wij houden van hergebruik.

  • Zelfplukdagen 2022: dinsdag en zaterdag vanaf eind juni; zie ook agenda.

Samenwerkdagen

Gedurende het groeiseizoen organiseren we per maand één samenwerkzaterdag (10.00 – 16.00). Een dag waarop we met een groepje een grotere klus aanpakken, zoals de haagwinde tussen de blauwe bessen, of het planten van dahlia’s, het plukken van appels. Die dag zorgen wij voor een lekker vuurtje als het koud is, gebak bij de thee/ koffie en een heerlijke lunch. Iedereen is welkom. Handig is om van te voren door te geven dat je van plan bent te komen zodat we daar rekening mee kunnen houden.

  • Werkzaterdagen 2022: 23-04 (opening van het seizoen), 21-05, 18-06,  17-09 en 8-10 (sluiting seizoen); zie ook agenda.

Belevingspad

Door de tuin heen is een pad aangelegd, waar de zintuigen worden geprikkeld door verschillende plekken van onze tuin. Het pad eindigt in een rozenspiraal, waar je tot jezelf kunt komen.

Theetuin

In het oogstseizoen wordt de centrale bloemencirkel ingericht als theetuin. Naast thee, koffie en onze eigen siroop wordt dan ook gebak geserveerd van onze producten. Elke dinsdag en zaterdag in juli en augustus.

Meditatieve ontmoetingsmomenten

Op verschillende zondagen organiseren wij bijzondere ervaringsmomenten op de tuin. Meditatie en het openen van de zintuigen midden in de natuur, een heerlijk begin van de zondag.

Seizoensfeesten zoals midzomerfeest en oogstfeest

Bewustzijn van de natuur betekent ook dat we stil staan bij de momenten die in de natuur een belangrijke rol spelen. Zo zijn er de mid-winter-  en mid-zomerfeesten; de momenten van zonnewende, dat de zon respectievelijk het verst en het dichts bij de aarde staat, oftewel, de kortste en de langste dag.

Bessenfeest

Het hoogtepunt van de oogst en het moment waarop de meeste bessen rijp zijn. Dat vieren we graag met een bijzondere dag. Naast de mogelijkheid om, zoals elke zaterdag, zelf je fruit te plukken, is het die zaterdag ook mogelijk om je fruit te verwerken tot eigengemaakte jam. Maar er is nog veel meer. Er zijn verschillende activiteiten voor groot en zeker ook klein: verhalen worden verteld, er kan wol gevilt worden, of geknutseld, er is een theetuin met heerlijk gebak, maar ook een proeverij van producten, en zo nog meer activiteiten. In de loop van de middag komt de pizzabakker heerlijke pizza’s uit onze pizza over toveren. Kortom en feestelijke dag waarop u van harte bent uitgenodigd.

  • Zaterdag 6 augustus; 10.00 – 16.00 uur; Entree € 3,50. Zie ook  agenda.

Oogstfeest/ seizoenssluiting

De laatste werkzaterdag is tevens het oogst feest. Een heus feest waarop we onze dankbaarheid vieren voor de oogst van het seizoen. We rooien dan de dahlia’s, plukken de laatste appels, rapen de noten, plukken de laatste frambozen en bessen en maken de tuin winterklaar. En de rustmomenten genieten we een lekker warm vuurtje, een heerlijk gebakje en een gezellig samenzijn.

  • Dit jaar valt het oogstfeest op zaterdag 8 oktober. Zie ook agenda.

Workshops

Diverse workshops zoals ‘Schilderen in/ met de natuur’ en een workshop wilde kruiden en planten
Kijk in de agenda voor het actuele aanbod