Agenda

Klik op de titel voor meer informatie over de betreffende activiteit.

Informatie

 • do
  04
  apr
  2019

  Feestgeluiden op de tuin

  15.00 - 16.30

  In de winter 2002 zetten wij, samen met een groep vrienden, op een omgeploegd kaal en modderig weiland de eerste struiken van onze fruittuin, Très Jolie, in de grond. We hadden een plan en een visie. Een plek creeëren waar wij een balans wilden vinden tussen cultuur en natuur, tussen het onderhoud van de tuin én het in de natuur tot rust  komen.

  Na de eerste struiken volgden er vele, tot de tuin vol stond. Het gewas begon te groeien en vrucht te dragen. En tegelijkertijd groeide ook de diversiteit van de natuur, de soortenrijkdom, de (on-)kruiden, de insecten , vogels. Mensen kwamen (en gingen) en plukten, maar ze ervoeren ook de heilzame sfeer, de stilte, de schoonheid die er van de natuur uitging. En zo kwamen we steeds meer tot het besef dat wij weliswaar veel vorm gaven aan wat er moest groeien  maar dat de natuur zelf óók haar vorm aan de tuin ging geven. Vogels die hun nest gingen bouwen, bloemen, kruiden, insecten, vlinders... Zo bijzonder te zien dat de natuur haar eigen balans zoekt, daar waar ze haar (gepast) gang kan gaan. Een pracht ontmoeting.

  Om dit te vieren hebben wij Wolter Bos, bioloog en fenomenoloog, uitgenodigd om ons mee te nemen op een rondgang door de tuin voor een beleving van wat daar allemaal kwettert, groeit en rondkruipt. De verwondering beleven over wat de natuur ons geeft als ze ruimte krijgt om te zijn.

  Ontvangst; 15.00 met thee en wat Très Jolie lekkers
  Rondwandeling......
  Einde van de middag 16.30/ 17.00
  Vrijwillige bijdrage is welkom.

  Graag even laten weten dat je komt via frambozenrood@gmail.com
  Tot ziens op 4 april op Très Jolie!