Taartfruit Kweepeer

Het was een bijzonder, onvoorspelbaar oogstseizoen vorig jaar. Waar we weinig blauwe bessen mochten oogsten maar onze kweepeerbomen  zo vol hingen dat de takken het nauwelijks konden dragen. Veel heerlijke gelei maakten we én gedroogde vruchten snoepjes. Daarna is het zoeken naar wat je met al die kweepeer kunt doen zodat het bij de mensen op tafel komt en ze het bijzondere van zo’n rijk kweepeerjaar kunnen ervaren.

Uit die overpeinzingen kwam TAARTFRUIT een kweepeer/citroen combinatie ; speciaal om een eenvoudig, zacht en subtiel taartje van te bakken… 
Kweepeer/ citroen merinque taartje
Deeg;
125 gr zachte boter
100 gr poedersuiker ( of minder)
1 ei
200 gr bloem en mespuntje zout
Merinque;
3 eiwitten
100 gr suiker ( of minder)
2 theel maizena
Deeg;
Boter en poedersuiker zacht roeren
Ei erdoor mengen
Bloem en zout erdoor mengen tot een zacht en soepel deeg, niet kneden.
Verpak het deeg in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Rol het uit en bekleed een taartvorm van ong 25 cm
Bekleed het deeg met bakpapier en bakbonen en bak hem 15 min op 200 gr
Bonen en papier verwijderen.
 Kweepeer Taartfruit over de bodem verdelen…..
Eiwit goed stijf kloppen tot er pieken ontstaan
Suiker en maizena goed mengen.
Blijven kloppen en suikermengsel toevoegen
Dit mengsel over kweepeer verdelen en leuke pieken laten ontstaan.
10 tot 15 minuten bakken op 180 gr
Eet smakelijk!